2017-02-28

Nya digitala lösningar för skogsägareNu släpper Norra en ny app med särskilda funktioner för dig som är medlem och har en Skogsägarplan. Appen som vi kort och gott har döpt till Norra, ersätter den befintliga appen NorraSplan. Appen Norra är omarbetad från grunden med en modern design anpassad till dagens smartphones och surfplattor och finns både för iOS- och Androidenheter.

Även Norras medlemswebb – Mina sidor håller på att uppdateras och kommer att lanseras i mars. Prestandan förbättras och Mina sidor får en ny design och anpassas för att fungera lika bra på en smartphone eller surfplatta som på en dator.

Enklare inloggning
Inloggningen till appen och Mina sidor blir enklare och säkrare. Det kommer finnas tre olika inloggningsalternativ. Antingen loggar du in med hjälp av ditt leverantörsnummer, epost eller mobilt BankID. Ytterligare nyheter är att Kassaboken går att nå direkt i appen och att det går att se alla fastigheter (för de som har fler fastigheter) samtidigt i kartan. Hela terräng- och fjällkartan blir tillgänglig, även utan inloggning. Kontaktuppgifter till din inspektor och en tydlig översikt av Norras tjänsteutbud är också tillgängligt i den nya appen.

Forsatt utveckling
Ulrika Wide, som är projektledare för arbetet, berättar att appen kommer att uppdateras i flera steg och nästa version planeras redan.​ Framöver är tanken att man även ska ge tillgång till nya Mina sidor direkt från appen. Ett annat exempel på vad som planeras längre fram är att lägga till markfuktighetskartan som bakgrundslager för alla som har en Skogsägarplan.

Appen kan laddas hem kostnadsfritt från App Store eller Google Play. För dig som redan har Norras tidigare app, NorraSplan, kommer den nya appen komma som en uppdatering.