2016-03-14

Premiär för barnboken med skogliga äventyrNu släpper Norra den första boken i en serie barnböcker med skoglig anknytning. Boken "Hjalmar i morfars skog" är skriven av författaren Ulla Nordlinder och är rikt illustrerad av Gunilla Guldbrand.
Böckerna om Hjalmar och hans familj lyfter fram skogens roll i samhället och visar för både barn och vuxna vad det innebär att äga skog och att jobba med skog. 

Första boken –​ en kort resumé: Hjalmar, mamma Nora och lillasyster Malva har åkt tåg för att hälsa på morfar Bertil, hans sambo Malee och hunden ​Ester. Tidigt på morgonen väcker morfar Hjalmar och de två smyger iväg på utflykt i morfars skog, utan att väcka de andra. Äntligen ska Hjalmar få se hur mycket hans tallplanta har vuxit sen sist. Plötsligt brakar det till och de får syn en älg. Tänk om älgen ätit upp Hjalmars lilla planta!

Läs boken tillsammans med barn eller barnbarn!
Alla borde någon gång få känna hur det känns att slukas av en bok och försvinna bort i sin egen fantasi. Det är en härlig upplevelse som borde tillhöra alla barns vardag. Sätt dig på en mysig plats med bra belysning​ och läs boken tillsammans med barn eller barnbarn! 

•​ Ladda ner en presentation!​
Förlag: Norra Skogsägarna​ Åldersgrupp: 6-9 år ​
Författare: Ulla Nordlinder​ ​ISBN: 978-91-983035-0-6
Illustratör: Gunilla Guldbrand​ ​Tryck: Original i Umeå AB
Språk: Svenska, utgiven: 2016-03​ ​Antal sidor: 24, upplaga: 1
 
Boken, som kostar 75 kronor, kan köpas i Norras profilshop på webben. 

​​​​​​​ Norrashopen​​​​​

​​​​​​​​