Pressmeddelande

Ny app förbättrar miljöhänsynen i skogen

​Norra Skogsägarna lanserar nu ”Norra Entreprenör” – en helt ny applikation som hjälper skogsmaskinförare att förbättra miljöhänsynen genom att undvika körskador och underlätta egenkontrollen efter utförd avverkning.

I den nya appen kan maskinföraren se alla sina tilldelade uppdrag. Via en karta med GPS-koordinater får föraren dessutom detaljerad information om avverkningen.

– Nu får maskinförarna ett bra verktyg för att underlätta rekognosering av trakterna i fält innan maskinerna är på plats i skogen. Maskinföraren kan öka produktiviteten genom att planera sin körning för att undvika skador på kultur- och fornlämningar, lämna miljöhänsyn på rätt plats och minska spårbildningen i fält, säger Norras fältchef Stefan Holmberg.

Välkomnas av entreprenörer och maskinförare 
– Vi har flera maskingrupper och appen kommer att underlätta väsentligt för mig och mina anställda. Vi får en bra överblick över posterna som ska avverkas och kan på ett mycket bättre sätt rekognosera posterna i fält innan avverkning, säger skogsentreprenören Mikael Engman.

Maskinföraren Andreas Sjöberg, som arbetar för Skog & Maskin logging, är också positiv.
– Det nya hjälpmedlet ökar produktiviteten och effektiviserar min egenkontroll efter utförd avverkning. Samtidigt får jag ett verktyg som underlättar min rekognosering av trakterna i fält innan avverkning, säger han.

Appen, som har utvecklats lokalt i Umeå av Sogeti och Metria, möjliggör ett användande på både läsplattor och smartphones och kan laddas ner till både Apple- och Androidenheter.

Från den 12 februari kan ”Norra Entreprenör” laddas hem via App Store eller Google Play. Den finns tillgänglig för alla som har inloggning på Norras entreprenörswebb.

För ytterligare information kontakta:
Stefan Holmberg, fältchef: 070-336 17 71.
Mikael Engman, entreprenör: 070-336 40 78.
Andreas Sjöberg, maskinförare: 070-305 57 44.

​​