Pressmeddelande

Barnböcker nominerade till PublishingprisetNorras skogliga äventyrsböcker, Skogsbarnen, har nominerats till Svenska Publishingpriset. Böckerna, som vänder sig till barn i åldrarna 6-9 år, har nominerats i kategorin reportage och berättelser. 

– Det här är så roligt! Det är verkligen ett kvitto på att våra böcker håller en hög kvalité och att ämnet skog är intressant, säger Erika Nilsson som är utbildningsstrateg på Norra Skogsskolan. 

Under 2016 släppte Norra tre böcker i serien om Skogsbarnen. Hjalmar i morfars skog, Ebba får en bra idé och Hjalmars yxa. Tillsammans med böckernas huvudpersoner får läsaren chans att lära sig mer om djurliv, växter, skog och skogsbruk. 

Många tror att den svenska skogen bara ägs av staten eller skogsbolagen, men hälften av Sveriges skog består av små familjeskogsbruk. Genom barnböckerna vill Norra skapa ett intresse hos barn att uppleva skog, äga den eller bli yrkesverksamma inom en av Sveriges största näringar. Böckerna stimulerar både vuxna och barn att prata om skog såväl hemma som i skolmiljö. Förhoppningen är att bokserien på ett roligt och enkelt sätt ska ge ökade kunskaper om skogens roll i samhället och familjeskogsbrukets betydelse.

– Oavsett om vi vinner eller inte känner vi oss redan nu som vinnare eftersom konkurrensen minst sagt är tuff. Nomineringen peppar oss i arbetet med de tre nya böckerna om Skogsbarnen som vi just nu arbetar med, säger Erika Nilsson.  

Vinnarna utses den 23 oktober på Berns i Stockholm och Skogsbarnen tävlar mot fyra andra bidrag i sin kategori. Detta är Norras sjätte nominering till Publishingpriset. Tidigare har en jubileumsbok, webbsidan, en film och två fordonsdekorer nominerats i olika kategorier. 2012 vann Norra med en spektakulär lastbildsdekor i kategorin dekorlösning.   

För ytterligare information kontakta:
Erika Nilsson, utbildningsstrateg Norra Skogsskolan, tfn 070-254 98 48.
​​​