Svensk träindustri när den är som bäst

 

Inom Norra Timber arbetar vi målmedvetet med produktutveckling och ökad förädlingsgrad. Detta för att kunna erbjuda kundspecifika lösningar och produkter. Genom att tillföra mervärde i vår del av produktionskedjan vill vi bygga starka och långsiktiga relationer med dig som kund. Du ska få snabba svar, snabba leveranser och känna dig trygg med oss som samarbetspartner.

Ökad efterfrågan på hög produktkvalitet, hög leveranssäkerhet och korta ledtider har bidagit till till vår utveckling. Grunden har lagts av kompetent personal och medvetna satsningar på teknisk utveckling.

Exempelvis har vi driftsatt en av Europas mest moderna såglinjer. Sågen i Kåge är något av ett tekniskt underverk, där vi använder oss av senast tillgängliga teknik inom en rad områden. Trots att såglinjen inte är längre än 45 meter erbjuder den full funktionalitet i alla avseenden. Detta är möjligt genom nya innovativa grepp som Norra Skogsägarna utvecklat i samarbete med ett antal leverantörer.

Denna innovativa investering har ökat både produktionskapacitet och effektivitet. Den nya såglinjen ökar utbytet på varje stock som sågas och tillsammans med effektiv torkning innebär det att Kåge sågverk nu är en anläggning av absolut högsta klass.​​