Cirkulärt pyssel


Träd, allemansrätt och kul i skogen. En härlig mix som tillsammans utgör grunden för Jenny Järvholms andra skogspysselbok i samarbete med Norra Skogsskolan. För att fler barn och vuxna ska upptäcka och inspireras av skogens alla skatter tar Jenny Järvholm med oss till skogen och utforskar cirklar och lövträd.

Datum: 2019-06-12

Pressinbjudan Umeå 2019-06-12

I den här boken får mina älskade träcirklar vara i centrum. Hela, halva, tjocka eller tunna träcirklar kan med fantasins hjälp bli superfina skapelser. Dessutom delar jag med mig av mina bästa tips kring verktyg och smarta tekniker som kan förbättra ett pyssel, berättar Jenny Järvholm som står bakom både text och idé till boken.

Skogen är som ett skafferi med pysselmaterial som både är ekonomisk, miljövänligt och förnybart. Jenny, som är fritidspedagog och för vissa även känd som barnprogramledare från TV, beskriver i sin andra bok ganska ingående hur en såg, en borrmaskin eller ett skruvstäd kan göra hela skillnaden när man skapar med skogsmaterial. Dessutom får läsare kunskap om allemansrätten och de vanliga lövträden i norr, gråal och sälg.

Vi tror verkligen att denna bok kommer ta pysslaren ett steg vidare genom att den visar mer teknik och hur man använder fler verktyg. Givetvis hoppas vi på att ännu fler ska ta sig ut i skogen och hämta sitt eget material samtidigt som de tar hänsyn till allemansrätten, berättar Erika Nilsson.

Lansering live och webbshop

Boken kommer säljas exklusivt på Skogsnolia redan från och med den 13 juni. Lördagen den 15 juni är Jenny Järvholm på plats i sin pysslarverkstad där stora och små kan skapa, leka och få inspiration.

Välkommen till Skogsnolia

Tid: klockan 11
Plats: Norras monter 1039.

Kommande

Senare i juni kommer Träcirklar finnas tillgänglig i Skogmas webbshop där även den första boken, Tall och gran, finns tillgänglig. Under våren 2020 kommer den tredje boken i serien. Den kommer fokusera på rörelseglädje i skogen.

För ytterligare information kontakta:

Erika Nilsson, utbildningsstrateg Norra Skogsskolan, tfn 070-254 98 48
Ulrica Winberg-Jonsson, kommunikationschef Norra, tfn 072-147 73 00