Ny sågverkschef för världens modernaste såglinje

Nytt år, nya utmaningar, ny sågverkschef. Fredrik Samuelsson ser fram emot att leda världens modernaste såglinje till nästa nivå där tekniskt starka maskiner och kompetenta medarbetare fortsätter utvecklas och tillsammans lyckas nå nya rekord.

Datum: 2019-02-28

– Det känns riktigt spännande att få detta förtroende. Alla investeringar som gjorts under många år här på Sävar Såg har varit nödvändiga och spännande men jag tror faktiskt att vi bara skrapat på ytan av vad våra maskiner i samklang med personalens kompetens kan prestera, säger Fredrik Samuelsson, som tillträder som sågverkschef vid sågen den 1 mars i år.

Underhåll i fokus

Samuelsson har under cirka sju års tid arbetat som produktionschef vid Sävar Såg och haft ansvar för de anställda på såg och justerverk. Han är alltså väl bekant med sågens alla vrår och dess personalstyrka och har även varit djupt involverad i de stora investeringarna som gjorts under de senaste åren. 2017 började bygget av den nya såglinjen. 2018 installerades CT-loggen, en ny ströläggare och en högeffektiv vandringstork som kallas TC-tork.

– Ett av mina mål framöver är att stärka det förebyggande underhållet för att identifiera eventuella fel före något går sönder. Det är ett kostnadseffektivt arbete i och med att maskiner inom produktion behöver snurra hela tiden för att uppnå lönsamhet, förklarar han.

Den goda sågverksdoften

Trots att all intrimning inte hunnit sätt sig än konstaterar Fredrik nöjt att sågen under februari månad varit i nivå med budget. Men han är väl medveten om att det inom den här branschen inte går att slå sig till ro och sluta investera eller vidareutveckla.  Att arbetet med skogen och dess produkter kräver hårt arbete och uppfinningsrikedom har han lärt sig redan som barn då han tillsammans med sin pappa ägnade helgerna åt att köra timmer och hugga ved i Tväråträsk i Sorsele kommun. 

– När jag kliver ut ur bilen på morgonen här på jobbet så är det en härlig doft från sågverkets bark. Det är samma lukt som pappa hade när han kom hem från jobbet i skogen, säger han avslutningsvis med ett leende.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Samuelsson, chef Sävar Såg, 070 577 46 90
Ulrica Winberg-Jonsson, kommunikationschef, 072-147 73 00

(Kontakta oss för pressbilder)

Vill du veta mer?

Ulrica Winberg-Jonsson

kommunikationschef

072-147 73 00