Unik utbildningssatsning i norra Sverige

Försäljningen av fyrhjulingar har ökat markant och parallellt med detta har även olycksstatistiken gått upp. Därför väljer nu Norra att starta en fyrhjulingsutbildning med skoglig inriktning genom utbildningsportalen Norra Skogsskolan. Utbildningen har arbetats fram nationellt av Säker Skog men Norra är först med att bygga egna banor och arrangera utbildningar i hela norra Sverige.

Datum: 2018-05-30

– Det absolut bästa sättet att förebygga olyckor är att ha tillräcklig kunskap. Vi erbjuder därför fyrhjulsutbildningar för både våra medlemmar och andra skogsägare med start hösten 2018, berättar Erika Nilsson, utbildningsstrateg på Norra Skogsskolan.
 
Fyrhjulingar är en allt vanligare syn i stadstrafik men framförallt sker mycket körning i skogen, där fordonet ofta används för att underlätta skogligt arbete.

– Maskinen är mycket användbar i de vanligaste förekommande uppgifterna som skogsägare utför på sin fastighet. Det kan handla om allt ifrån att transportera sig själv och sin utrustning till och från en arbetsplats i skogen, eller att transportera virke med vagn, förklarar Benny Bäcklund, utbildningsledare av fyrhjulingsutbildningen.

Utbildningarna är en mix mellan teori och praktik och genomförs i Burträsk där en godkänd bana finns. Efter sommaren planerar Norra att bygga banor även i Kalix och Örnsköldsvik. 

Media välkomnas att träffa Erika och Benny som på plats visar upp vanliga körmoment som en fyrhjulsförare ofta hamnar i och hur riskerna kan förebyggas. Träffarna sker den 4 och 7 juni på följande platser.

Måndag den 4 juni

• Burträsk kl. 08.00-09.30, Naturbruksgymnasiet, vi skickar karta vid anmälan.
• Kalix kl. 14.30-16.00, Innanbäcken, vi skickar karta vid anmälan.

Torsdag den 7 juni

• Örnsköldsvik kl. 11.00-12.30, Bredånger, vi skickar karta vid anmälan.

Föranmälan krävs! Senast den 1 juni vill vi ha din anmälan.

 

Vill du veta mer?

Erika Nilsson

utbildningsstrateg

070-254 98 48